Wolvilten

In deze Basiscursus Vilten leer je de ‘aloude’ techniek van het vilten. Je maakt kennis met de wol die we gebruiken en je leert hoe je er mooi vilt van kunt maken.
Je leert verschillende technieken die resulteren in unieke werkstukken.

Zo maken we in de 1ste les een ‘vaasje’ of ‘potje’ om het materiaal te leren kennen. We werken om een mal. Hierdoor heeft je werkstuk dus ‘inhoud’ en als de mal weer is verwijderd, kun je er meer vorm in aanbrengen. Zo ontstaat er dan een ‘vaasje’ of ‘potje’. Meteen een leuke uitdaging in de 2de les. We maken een tas met een binnenvakje. Het hengsel maken we in les 3. De tas wordt echt bruikbaar, al is het dan geen grote shopper 🙂
In de 3de les leren we hoe je een lange ronde vorm maak van stevig vilt. Deze wordt gebruikt als hengsel voor je tas van les 2. We werken de tas verder af. En als er dan nog tijd over is, maken we een sieraad. De basis hiervoor word gemaakt met dezelfde techniek als het hengsel van je tas. Wat er verder op en aan komt bepaal je zelf, al moeten we wel rekening houden met de tijd.
In de 4de les maken we een windlicht om een glazen pot. Het vilt mag nu niet zo dik en vol zijn als in de vorige lessen. Het is een zorgvuldig werkje om gelijkmatig vilt te maken dat dun genoeg is om het licht door te laten. Het resultaat is een bijzonder windlicht wat je met veel plezier zult gebruiken.

vaasje golven met achtergrond tas herfst met achtergrond sieraad paars met achtergrond windlicht groen met achtergrond

Een leuke korte cursus waarin je leert om vilt te maken en dit op jou eigen wijze vorm te geven.

 

Informatie en inschrijven: 
Annemiek Zwegers
040 2012484
annemiek@viltcursus.nl
www.viltcursus.nl