KennisMakers: Consuminderen

07 nov 2019 » 19:30 – 21:30

Lezing Consuminderen

“Geluk is niet te koop”: het zou zo maar op een tegeltje kunnen staan. Eigenlijk weten we dat allemaal, maar toch kopen, eten en verbruiken we meer dan we nodig hebben. Worden we daar wel gelukkig van?
De Valkenswaardse spreekster, Karin van Bracht, ontdekte van niet.

Vanuit voornamelijk financiële motieven begon zij met bezuinigen; of beter gezegd consuminderen. Inmiddels is ze 6 jaar verder en nog steeds enthousiast consuminderaar. Het consuminderen heeft haar rijker, bewuster en gelukkiger gemaakt.
Tijdens deze feel good lezing deelt Karin haar ervaringen over wat zij zelf een ontdekkingsreis noemt.

Leestips van Karin:

Consuminderen met kinderen: in tijden van overvloed van Marieke Henselmans.

Niets verspillen doe je zo! van Stéphanie Araud-Laporte.

Gelukkig met minder: een gids voor een opgeruimd bestaan van Francine Jay.

Deze en nog veel meer boeken zijn beschikbaar bij Bibliotheek de Kempen.

Nederland Leest
Deze lezing staat in het teken van Nederland Leest. De grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Van harte welkom
De lezing is op donderdag 7 november van 19.30 tot 21.30 uur in de Buitengaander te Westerhoven. Toegang gratis, reserveer je ticket(s) via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl