Bibliotheek de Kempen

Over Bibliotheek de Kempen

Bibliotheek De Kempen is één van onze vaste gasten. Op dit moment organiseren zij de Klik&Tik cursussen, en Kennismakers in De Buitengaander.

Het BIEB-aflever- en ophaalpunt is komen te vervallen.

De Bookcrossingkast is nog steeds geopend. Hier kunt u (nog goede) leesboeken achterlaten, in de bak onder, die u zelf niet meer nodig hebt. Alle geschonken boeken krijgen een label en een plaatsje in de kast, ze mogen gratis meegenomen en doorgegeven worden of wanneer u wilt, weer terug in de kast gezet worden. Zo kunnen nog meer mensen plezier beleven aan een mooi boek.

Voor meer informatie, rondsnuffelen in de catalogus en de online bibliotheek ontdekken, kijk op www.bibliotheekdekempen.nl. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met info@bibliotheekdekempen.nl of loop binnen in onze vestiging op ’t Hof 82 in Bergeijk.

KennisMakers
De Bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis op te doen of te delen. De Bibliotheek heeft echter niet álle kennis zelf in huis. Daarom is de Bibliotheek op zoek naar ‘KennisMakers’. Een KennisMaker weet vanalles over een bepaald onderwerp en wil dit graag delen met anderen. Dit kan van alles zijn: van breien tot barokmuziek, van filosofie tot filmpjes maken. Samen met een medewerker van de Bibliotheek wordt gekeken in welke vorm dit gegoten kan worden, zoals bijvoorbeeld een workshop of lezing. Vervolgens kunnen geïnteresseerden hier gratis kennis mee maken. Samen met De Buitengaander organiseert Bibliotheek Bergeijk deze KennisMakers avonden.

Iedereen die graag zijn (jarenlange) passie of specifieke kennis over een bepaald onderwerp wil delen kan een KennisMaker worden! Kijk op de website van de bibliotheek of mail naar kennismakers@bibliotheekdekempen.nl.

Vrijwilligers Klik & Tik
Bibliotheek Bergeijk zoekt enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor de cursus Klik & Tik. Vind je het leuk om mensen te ondersteunen bij hun digitale vragen en ze op weg te helpen met de computer en internet? Gaat je hart sneller kloppen van tablets, smartphones en computers en alles wat daarmee te maken heeft? Zoek jij informatie rondom apps, mail en social media tot op de bodem uit? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als vrijwilliger van Klik & Tik ondersteun je de bibliotheekmedewerker bij het beantwoorden van digitale vragen. Jouw werkzaamheden en enthousiasme zorgen voor een prettige sfeer in de bibliotheek en je geeft de deelnemers zelfvertrouwen om te leren werken met hun digitale apparaten. De cursus is op dinsdagochtend van 09:30 tot 11:00 uur in De Buitengaander.

informatie

Contact

Aanmelden, vragen of proefdraaien, neem contact op met Marly Sengers (Programmamaker Bibliotheek Bergeijk) via m.sengers@bibliotheekdekempen.nl

Onze stamgasten