Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Digisterker

22 april om 10:00 tot 12:00

De lesdagen zijn op maandag 8, 15, 22 en 29 april, telkens van 10.00-12.00 uur.
Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek. In deze cursus leer je een DigiD aanvragen en de weg te vinden op de websites van de overheid.

De Belastingdienst, de gemeente en andere overheidsinstanties informeren en communiceren steeds meer digitaal via de computer en minder met brieven. Ook contact en aanvragen met de gemeente en overheid gaan nu via de computer.

De cursus Digisterker
Alles online regelen is niet voor iedereen gemakkelijk. De Bibliotheek ondersteunt mensen hierbij met de gratis cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap hoe je op websites van de landelijke en lokale overheden informatie vindt en zelf online zaken regelt. Je leert een DigiD aanvragen en gebruiken. Verder leer je hoe je inlogt op verschillende websites en online formulieren invult, bijvoorbeeld om een paspoort of rijbewijs aan te vragen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Bij aanvang krijg je een werkboek, de cursus wordt afgesloten met een certificaat. We verwachten dat deelnemers op alle cursusdata aanwezig zijn.

De Bibliotheek biedt deze cursus gratis aan, omdat zij het belangrijk vindt dat iedereen zelfstandig belangrijke zaken online kan regelen. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al kan werken met computers of internet. Kun je dat nog niet? Volg dan eerst de gratis cursus Klik & Tik.

Aanmelden
Aanmelden kan via bibliotheekdekempen.nl. Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek.

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
10:00 tot 12:00