Kempisch Muziek en Dans

Over Kempisch Muziek en Dans

Het Kempisch Volksorkest is in 1979 ontstaan uit een initiatief van de in 2003 overleden Harrie Franken uit Bergeijk, met de bedoeling oude melodieën en dansen te spelen. In enkele jaren groeide het orkest uit tot ongeveer 25 muzikanten. In 1980 ontstond dansgroep de Kempische Volksdansers en volgde er al vrij snel een hechte samenwerking met het orkest.

Er volgden vele gezamenlijke optredens en uitwisselingen met dans- en muziekgroepen uit onder meer Polen, Frankrijk en Denemarken. In 1985 werd de stichting opgericht om de belangen van orkest en dansgroep, evenals de Kempische muziek en dans beter te kunnen dienen. Zo kwamen de afgelopen jaren een LP, een CD en verschillende publicaties op dansgebied uit.

Het orkest speelt, sinds de oprichting, eenmaal per maand in verschillende cafés in de Nederlandse Kempen. Momenteel zijn orkest en dansgroep iedere eerste zondag van de maand in ‘De Beiaard’ in Postel (B) bijeen om te musiceren en te dansen. Velen hebben deze dag in hun agenda staan en het is dan ook altijd gezellig druk. Het repertoire bestaat uit ongeveer 120 melodieën en dansen uit Nederland, België en vele andere Europese landen.

Op woensdagavond is de Buitengaander hun vaste lokatie om te repeteren. Hebt u belangstelling om deel te nemen, dan kunt u contact opnemen met Geert Smits: 0497-574370

www.kempmuda.jimdofree.com

Informatie

Data:

Woensdagavond

Aanmelden

0497-574370

Meer informatie

www.kempmuda.jimdofree.com

Onze stamgasten