Loslaten…

Over de cursus

Systemisch werk (individuele -en familieopstellingen)
– werken met je eigen systeem –

Loop jij tegen een bepaald thema op je werk of in je leven aan? Dan is werken met opstellingen een zeer krachtig middel.

De invloed van jouw systeem.
Het gezin waarin jij bent opgegroeid en leeft is van grote invloed op wie jij nu bent en hoe je handelt. Dit familiesysteem heeft o.a. je eerste normen & waarden en overtuigingen gevormd. Het heeft daardoor een grote invloed op je verdere persoonlijke ontwikkeling.
Soms kan het voorkomen dat je vastloopt in bepaalde aspecten op het werk of in het leven waarin je maar geen helderheid kan krijgen. Denk hierbij aan dingen als: geen keuzes kunnen maken, moeite hebben met grenzen aangeven, groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben of je continu niet gezien of gehoord voelen. Ook vaste overtuigingen of emoties kunnen je in de weg staan.

Een opstelling kan inzicht geven in hetgeen dat hierbij onbewust aan ten grondslag ligt. Het dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren therapie.
Door verschuivingen, inzichten, woorden, kijken etc. verandert het innerlijke beeld. Hierdoor ga je (leren) voelen hoe je lichaam reageert en hoe het werkelijk gaat met jou, en ontwikkel je eigen inzicht. Zo word je je bewust van je eigen en/of overgenomen patronen èn kan je ze doorbreken. Door het verkregen inzicht zul je beter in staat zijn om beweging te brengen in hetgeen dat vast zit en kan je jezelf bevrijden van verborgen en belemmerende invloeden in de systemen rondom je. Het intern weten komt opgang en er vindt een diepe verandering plaats, daar waar jij gaat bewegen richting dat wat nodig is.
Individueel of familie opstelling
Op twee verschillende manieren kun je opstellen. Individueel doen we dat met poppetjes of met matjes op de grond. Poppetjes maken vaak je innerlijke binnenwereld visueel. Werken met matjes maakt het ook visueel en daarbij kun je ook het gevoelsmatig binnen laten komen door er op te gaan staan.
En in een groep. Dan ga je opstellen met representanten, en dat noemen we familie opstellingen. Je stelt je vraag en andere mensen representeren dan jou, de andere personen, je emoties/ overtuigingen of iets anders wat je opstelt. Hierbij zie en voel je wat er gebeurt en krijg je het ook nog eens te horen.
Op organisatie of team-niveau
De methode wordt ook toegepast binnen organisaties, om zo bepaalde terugkerende conflicten (binnen de organisatie of teams) te herkennen en weg te nemen. In dit geval spreken we dus niet van een familieopstelling, maar van een organisatieopstelling.

Informatie en/of aanmelden:

info@myserenity.nl of bel 06-51751792

Tijd:

Woensdag, 19.00 – 22.00 uur

Data:

01-06 / 08-06 / 15-06 / 22-06 / 29-06 / 13-07   2022

Nieuwe data worden t.z.t. bekend gemaakt.

Kosten:

€ 350,-

Meer weten:

Wil je hier meer over weten, of ben je nieuwsgierig van hoe dit precies in zijn werk gaat. Lees er dan op de website https://myserenity.nl/familieopstellingen/ meer over, of neem contact op met Laila Visser.

Cursusvoorwaarden

Bekijk de cursusvoorwaarden.

Bij welke activiteit mogen we je begroeten?