Zelfcompassie

Over de cursus

Zelfcompassie versus zelfkritiek.

We zijn vaak te streng voor onszelf.

Wat zegt jouw innerlijke stem tegen je? Wanneer we iets onhandigs doen of zeggen is dat op zich al vervelend genoeg. De innerlijke stem wordt geactiveerd en die geeft ons flink op de kop; “stommeling”, “je kan ook niks, he”, “het wordt nooit wat met jou”… vul maar in.

Deze innerlijke stem praat de hele dag door tegen je. Hoe is dat voor jou, om dit de hele dag aan te horen? Wat doet het met je zelfbeeld, je houding, je levensvreugde? De prijs is hoog, vaak is er verlies aan plezier en kun je verbitterd raken, piekeren, angst of somberheid ontwikkelen. Maar gelukkig kan het ook anders!
Wat zou jij tegen een vriend zeggen als die iets onhandigs heeft gedaan? … Vaak zijn we veel vriendelijker en milder naar een ander als voor onszelf. We zijn als mensen geneigd om kritisch naar onszelf te zijn. Met alle gevolgen van dien.

Zelfcompassie is de tegenhanger van zelfkritiek. Je accepteert jezelf zoals je bent, met al je goede kanten en ook je tekortkomingen. Vanuit vriendelijkheid en mildheid kijk je naar jezelf. Je bent betrokken bij jouw pijn en lijden en bent bereid om hierin verantwoordelijkheid te nemen. Je erkent en herkent hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. En vanuit zachtmoedigheid doe je wat nodig is, je draagt zorg voor je zelf.
Compassie is een menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar is vaak door verschillende redenen niet volledig tot bloei gekomen is. Gelukkig ben je nooit te laat om het te leren. Zelfcompassie vraagt om moed en ruimte. Het beoefenen van zelfcompassie is niet egocentrisch maar zorgt er juist voor dat we een gezonde relatie met onszelf hebben, daarnaast vergroot het onze empathie en openheid naar anderen.

Gun jij jezelf een liefdevoller en vrijer leven met minder oordelen..?

Wil jij met compassie voor jezelf zorgen? En van daaruit je grenzen beter aan kunnen geven? Wil jij je innerlijke criticus beter herkennen en hem vriendelijk kunnen bedanken voor zijn werk en een halt toe kunnen roepen? Of wil je ontdekken hoe je vriendelijkheid en compassie kunt brengen naar moeilijke ervaringen in je leven en hoe jij jezelf kunt steunen?

Meld je dan aan voor de zelfcompassie training. Deze trainingen zijn voor iedereen die kwaliteit aan zijn leven wil toevoegen, en geheel gewijd aan vriendelijkheid en acceptatie naar jezelf toe.
Met zelfcompassie krijg je een leven met meer rust, vertrouwen, liefde/compassie, innerlijke kracht en plezier!

Met warme groet,

Laila Visser

Informatie

Deelemers:

De groep bestaat uit 6 – 10 deelnemers.

Oefeningen:

Meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten, theorie en praktische oefeningen vormen de basis van de mindfulness training.

Thuis oefenen:

Een begeleide meditatie en verschillende oefeningen die je naar eigen keuze en behoefte kunt doen. Zelfcompassie is jezelf gunnen wat je nodig hebt.

Meer informatie:

Wil je meer informatie kijk dan op https://myserenity.nl/zelfcompassie-training/.

Aanmelding:

Meld je aan door een mail te sturen naar info@myserenity.nl of bel 06-51751792.

Cursusvoorwaarden:

Bekijk de cursusvoorwaarden.

Bij welke activiteit mogen we je begroeten?